25 листопада 2022 р. на базі Національного університету харчових технологій відбулась ІІ-га міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан та перспективи», одним з організаторів якої виступив ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України».
Співголовою організаційного комітету конференції була завідувач лабораторії профілактики аліментарно-залежних захворювань ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України», проф., д.мед.н. Гуліч Марія Павлівна.
В рамках проведеного заходу розглянуто наступні питання: медичні і наукові аспекти здорового харчування населення різного віку, нові технології, обладнання, наукові розробки для виготовлення харчових продуктів, виробництво продуктів здорового харчування в Україні (в т.ч. середньострокового зберігання), стан і перспективи організації здорового харчування, харчування в екстремальних умовах, екобезпека технологій виробництва здорових харчових продуктів з використанням натуральних харчових інгредієнтів, пакувальні матеріали у виробництві здорових харчових продуктів, вимоги до якості, безпечності та контроль сировини здорових харчових продуктів.
Також на конференції від Інституту представлено дві доповіді:
-
доповідь проф., д.мед.н. Гуліч М.П. «Здорове харчування протягом життя – як фактор запобігання захворюванням: політика ВООЗ та вітчизняний досвід»;
-
доповідь к.мед.н. Петренко О.Д. «Порушення харчової поведінки дітей в умовах військового стресу – проблема сьогодення».
Інформація надана ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України»