В рамках реформи системи харчування в закладах освіти України фахівцями Київського національного торговельно-економічного університету спільно з науковцями Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМН України та практичними працівниками ресторанного бізнесу ініціативно розроблено “Збірник рецептур страв, кулінарних виробів і напоїв (технологічних карт) для харчування дітей шкільного віку”.
Технологічні карти створені на основі:
- сучасних принципів здорового харчування та рекомендацій ВООЗ;
- вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (Наказ Міністерства охорони здоров’я №2205 від 25.09.2020 р.);
- Норм і порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку (Постанова Кабінету Міністрів України №305 від 24.03.2021 р.);
- національних кулінарних традицій в поєднанні з інноваціями щодо використання локальної харчової сировини і сезонних продуктів.
З метою придбання Збірника рецептур звертатись:
Анжеліка Медведєва
(095) 640 25 95 (telegram, whatsapp)
З метою впровадження технологій харчової продукції, представлених у Збірнику рецептур, заплановано проведення серії навчальних тренінгів для працівників їдалень закладів освіти.
Контакти для детальної інформації та запису:
Юлія Гончар
(063) 526 27 62 (viber, telegram, whatsapp)