Клінічне харчування. Підсумки курсу

219

31.05-01.06.2024 на базі «Національний науковий центр хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова» відбувся вже третій курс тематичного удосконалення «КЛІНІЧНЕ ХАРЧУВАННЯ. БАЗОВИЙ КУРС».

Метою курсу було удосконалення навичок з клінічного харчування і підвищення кваліфікації лікарів-анестезіологів у напрямку ентерального та парантерального харчування у пацієнтів різного профілю.

За 2 дні курсу слухачі прослухали 13 лекцій, присвячених розгляду нутритивного статусу пацієнта та оцінці його енергетичних потреб, сучасні методики та оптимальні режими введення харчових сумішей. Учасники брали активну участь у 4х практичних заняттях та обмінялися власним досвідом застосування клінічного харчування в різних медичних закладах України.

Серед лекторів були присутні провідні анестезіологи нашого закладу та хірурги різних відділень Центру, в т ч хірурги-трансплантологи.

Дякуємо всім слухачам за професійний інтерес до заходу й позитивні відгуки, а колегам за високий рівень доповідей, цікаві кейси та жваві дискусії.

Плануємо проводити такі курси на постійній основі, слідкуйте за нашими новинами.

Джерело інформації: ДУ «Національний науковий центр хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України»

https://www.surgery.org.ua/News/Details/7d5ef950-b362-4db6-97a8-691671aa4887?title=KlinichneKharchuvannia-PidsumkiKursu